Varför inte behandla ansiktet som hårförlängning?

Jahapp, då har också jag startat jakten på rynkor och överbliven hud. Du vet, när man går ner i vikt, då blir det en hel del överbliven hud, som inte vet vart den ska ta vägen. Det är jättekul att gå ner i vikt och se att kroppen blir mindre och smidigare. Men. Det är inte kul när huden börjar vecka sig på halsen. Har du varit med om det någon gång? Plötsligt känns det som om halsen inte riktigt räcker till. Man skulle vilja ha en dubbelt så lång hals för att all hud skulle få plats liksom.

Möjligt att Stay Young längre tid

Nu är inte jag någon vän av plastikoperationer – egentligen, men finns det andra metoder som inte kräver operationer – då är jag intresserad. Jag har hittat några sådana. Se mina tidigare inlägg om V Soft Line, som kommer från Japan, eller Sydkorea. Nu har det kommit en metod från USA, som inte är tunna trådar, utan där man ger impulser från elektricitet, en mikroström, en väldigt liten dos elektricitet. Den stimulerar huden och muskulaturen under huden så att de aktiveras. Blodet strömmar till huden och sätter igång collagen-bildningen musklerna kommer igång och förnyas. Istället för slappt hängande hud, får den en ny spänst. Huden under ögonen stramar åt sig vilket göra att många ser yngre ut. Huden i ansiktet får en annan ton, vilket gör mycket för att se yngre ut. Forskarna säger ju att det är hudtonen, eller helt enkelt ansiktsfärgen som förändras när man blir äldre. Kan man då på en ganska naturlig väg, få en annan ansiktsfärg är det bra, för då ser man yngre ut. Metoden är en sorts ansiktslyft utan kniv som heter Stay Young.

Gillar inte att plastikoperera mig

Att på onaturligt sätt se yngre ut är något som jag inte riktigt gillar. Som att operera sig. Det är klart, att är man med i en bilolycka, eller föds med ett stort födelsemärke i ansiktet, eller något liknande då har jag full sympati och förståelse för den som opererar bort det som inte är snyggt. Eller om man kanske har en väldigt stor näsa, eller en alldeles för liten näsa – då kan jag förstå att man vill operera den. Men ser man så där naturlig ut förutom att man har fått lite rynkor här och där, tycker jag inte att man ska lägga sig under kniven på ett operationsbord. Jag som arbetar inom vården i mitt yrke, vet hur lång återhämtningsprocessen är, om man väl opererar sig. Det är inte värt det, så mycket kan jag säga. No way.

Vi förlänger håret och naglarna

Däremot känner jag till helt andra metoder som är tvärtom väldigt bra för oss att använda oss av. Och varför inte? Vi förlänger ju naglarna när vi vill se bra ut, förlänger håret, gör det tjockare med löshår, bleker tänderna där vi druckit för mycket kaffe och så vidare. Varför inte göra det vi kan för att vi ska se yngre ut? Få rosigare kinder och så vidare? Just det, det är ju som att se till att ens make up stannar kvar, vilket inte är så konstigt att göra, eller hur?

13 Feb 2018