Tryggt för våra cyklar

Ni som hänger med i Triathlon-svängen och följer Ironman-evenemang vet att det behövs en riktigt bra cykel för att man ska palla med ett race i den klassen. Just cykelsträckorna är det som jag främst har kämpat med i min träning då jag började med att träna på en rätt gammal cykel som inte var perfekt anpassad för mig själv. Det märktes…

Visst, jag blev stark som ett djur av att träna på en tyngre gammal cykel, men det var knappast effektivt för självförtroendet. Jag kände mig alltid långsam och som att jag inte fick upp något flyt när jag var ute och tränade.

Nu har jag ÄNTLIGEN investerat i en riktigt bra cykel som är anpassad för min egen kropp. Och jag säger verkligen investerat snarare än köpt, för den summan måste ses som en investering. Jag gick till en riktig proffsbutik och fick hjälp med allt från att välja exakt rätt ramstorlek, justera växlarna perfekt, bygga om den så att den blev ännu lättare och en specialanpassad sadel som är justerad för mina sittben. Det märks en sån otrolig skillnad och jag är så lycklig över att äntligen ha en cykel som det känns riktigt kul att cykla på.

Ni kommer nog att se mig på denna långt in på hösten fram till att det är för farligt att cykla utan vinterdäck. Då kommer jag att sätta på isdubbar på min gamla för att åtminstone hålla igång cykelträningen de dagar då det inte är för livsfarligt att cykla.

Efter köpet märkte vi även att vi behövde ta en titt på säkerheten i hemmet. Vi fick uppdatera vår garageport för att vara säkra på att ingen skulle bryta sig in den vägen. Den gamla av skruttig plast och med trasigt lås funkade inte när man har cyklar som kostar lika mycket som en bättre begagnad bil stående där. Men nu är står de säkert i garaget. Vi har även installerat larm med rörelsesensor och försäkrat cyklarna extra för att få ersättning även om det skulle hända något.

Min man passade nämligen på att skaffa en proffscykel han också när jag gjorde det. Antar att han blev lite avundsjuk, men mest är det nog för att han satsar på att köra Vätternrundan nästa år. Då behövs det definitivt en cykel som man pallar att sitta på mer än någon enstaka timme i stöten.

4 Oct 2017