Transfer Arlanda - flygbussen är ett säkert alternativ

Funderar du på vilket sätt som är bäst för att ta sig till Arlanda? I många fall blir detta en bortprioriterad fråga som man löser lite på uppstuds. Inte sällan genom att man ringer en taxi och hoppas att trafikläget är lugnt och att man ska hinna fram i god tid innan flyget avgår.

Bor man i en annan stad i Stockholm så blir planeringen av transfer till Arlanda grundligare och de flesta landar slutligen i att man tar sin egen bil - och lämnar denna på någon av de långtidsparkeringar som finns i anslutning till vår största flygplats. I en perfekt värld så hade tåget varit ett mer givet alternativ för Arlanda-transfer, men tyvärr ser verkligheten annorlunda ut - och få vågar idag chansa med tanke på att banarbeten och oförklarliga stopp i tågtrafiken.

Även i Stockholm bör man undersöka vilka alternativ som finns då man ska ta sig till Arlanda för exempelvis semester i utlandet.

Alternativ för transfer till Arlanda

Taxi är bra - inget snack om den saken - men det handlar också om ett alternativ som är dyrt och som inte alls är bra för miljön. Att taxi som transfer till Arlanda är dyrt är givetvis också en fråga för hur många man är i sällskapet. Man kan emellertid räkna med en fast taxa som ligger, minst, på 500 kronor. Är du ensam så är det också en hög kostnad att ta.

Alternativen i övrigt är billigare och framförallt så gäller detta för flygbussar. En enkel biljett till Arlanda kostar lite över 100 kronor och för detta så får du också en bekväm, trygg, säker och punktlig resa - där du dessutom kan välja mellan en massa avgångar och en massa olika hållplatser. Det är ett tryggt, men lite bortglömt, alternativ.

Ett annat sådant är att välja snabbtåget som avgår från T-centralen. Det är det absolut snabbaste sättet att ta sig till- och från Arlanda, men det kostar också ganska mycket. En enkel biljett för dig som vuxen och över 26 år kostar 320 kronor. Utslaget på en 18 minuters färd så är det ganska blodigt, eller hur?

18 Feb 2024