Tips inför er badrumsrenovering

Vi har precis färdigställt vårt nya badrum och jag kan lova att det är en alldeles speciell känsla att komma hem efter ett hårt träningspass, klä av sig kläderna och ställa sig i duschen. Så himla härligt, man känner sig som en ny människa efteråt. Innan vår badrumsrenovering så drog jag mig nästan för att duscha och jag såg passen på gymmet - där man kan basta efteråt - som en ren lyx.

Risken nu är att jag helt slutar att gå på gymmet och - som så många andra - bara betalar medlemsavgiften. Undra förresten hur många gym i Stockholm som lever på sådana kunder som bara betalar, men som aldrig går dit - särskilt nu efter nyår och så?

Nåja, det här inlägget ska inte handla om det - jag tänkte istället dela med mig av några, förhoppningsvis, goda råd kring en badrumsrenovering som kanske kan underlätta för er. Jag tror nämligen att vi gjorde de flesta fel man kan tänka sig. jag börjar räkna upp tipsen direkt och så ger jag en kortare förklaring kring vad jag menar.

  • Ta hjälp. Vi började med att planera vår badrumsrenovering med en tanke om att vi skulle klara det själv. Något vi också provade, men vi fastnade typ redan vid rivningen av det gamla badrummet. Var skulle vi slänga allt, hur skulle vi frakta bort materialet, hur skulle vi få in allt nytt? Med småbarn i familjen så fungerade det inte alls.

  • Kontakta fler företag. Det största felet vi begick handlade om att vi först anlitade en firma som lovade väldigt mycket - men som inte höll sina löften. De skulle göra si, de skulle hinna så, de skulle fixa det och så vidare. Ingenting hände; de anställda verkade komma och gå då de behagade och stod mest och pratade i telefon. Till slut så kontaktade jag ett annat företag i Stockholm och sa upp avtalet med den oseriösa firman. Visst, det kostade lite - men vad hade alternativet varit?

  • Var med och bestäm. Skillnaden blev att vi fick vara med genom hela resan. Det nya företaget lät oss vara delaktiga i vår badrumsrenovering. De tog fram alternativa lösningar, de visade bilder från tidigare projekt, de visade på några billigare - och dyrare - typer av material. Allt blev mycket roligare då.

  • Gör lite själv: Att vi inte kunde göra någonting är en sanning med modifikation. Vi tog hjälp med kakling och med plattsättningen samt av en elektriker för golvvärme och spotlights i taket. Vi satte upp alla skåp på egen hand, vi satte dit både blandare och toalettstolen. Lite klarade vi och det gjorde att priset blev bättre.

  • Gällande priset: glöm för guds skull inte rot-avdraget vid er badrumsrenovering. Min erfarenhet är att det var materialet som kostade mest pengar - arbetskostnaden kunde vi, tack vare rot, få en rabatt med 30% på.

Nu ska jag snöra på mig löparskorna och springa lite. Nu går det undan i spåren då jag vet vad som väntar i hemmet. Hoppas verkligen att er badrumsrenovering blir lika lyckad som vår blev. Lycka till!

P.S. Vill du läsa mer om badrumsrenovering så tycker jag att denna sida har flera intressanta artiklar: http://www.stockholmsbadrumsrenovering.se.

21 Jan 2018