Taklagsfest och catering

Verandan är klar. Det gick väldigt fort då vi väl kom igång. Men vi så menas naturligtvis den fantastiska byggfirman vi anlitade som gjorde jobbet snabbare än beräknat. Hur ofta har man hört det förresten?

Stort tack också till vår arkitekt som inte släppte vårt projekt vind för våg - något han faktiskt hade kunnat göra - så fort bygglovet godkändes. Tvärtom så var han ytterst närvarande och svängde förbi vårt hus säkert fem gånger för att se att byggföretaget skötte sig och följde den ritning han gjort. Det kändes väldigt inspirerande och det känns onekligen som ett tecken på att vi valde rätt arkitekt för vår veranda.

Första groggen? Ja, den har vi faktiskt redan tagit. En underbar känsla att sätta sig under en kväll, se skymningen, dra för glaset då värmen avtar och sippa på en liten Gin & Tonic. Den känslan vill vi också dela med oss av. Något som kommer att ske nästa helg då vi bjuder in släkt, vänner, arkitekt och byggföretag på en rejäl taklagsfest.

Vi är så nöjda och i och med att vi budgeterat för en betydligt högre kostnad så har vi råd att bjuda de vi tycker om på ett rejält kalas. Vi kommer till och med att unna oss catering. Det ser jag verkligen framemot.

Catering - spännande menyer och bra priser

Catering har jag aldrig provat förr och jag ska villigt erkänna att jag varit lite skeptisk inställd till den saken. Jag får vibbar av skolbespisning så fort ordet catering nämns och tänker mig min gamla högstadieskola i Stockholm; komplett med sura mattanter, stora aluminiumkärl där puttrande storkok ligger samt knäckebrödsmackor med Piffi Allkrydda ovanpå smöret.

Det jag märkt och blivit varse om är att catering är betydligt bättre - och mer - än så. Vi kommer att anlita ett företag i Stockholm som erbjuder ett heltäckande upplägg där allt från servering, mat, avdukning, bord, stolar, porslin och dryck ingår. Det roliga är att vi kommer att överraska våra gäster med en helt vegetarisk meny.

Vegetarisk catering blir intressant

Vår yngsta dotter äter inte kött längre och i och med att vi ändå skulle beställa en vegetarisk rätt så tänkte vi till lite. Varför ska vi servera en massa kött och dels reta henne genom det och dels också bidra till en sämre miljö?

Vi har några riktiga köttätare på gästlistan så det blir spännande att se deras reaktioner på vårt val av catering. Jag hoppas bara inte att det blir som då Way Out West slutade servera kött och den där tidningen ryckte ut för att dela ut korvar till nödställda festivalbesökare. Klara sig utan kött under en hel helg - hur ska man överleva det? Höjden av larvig populism.

Just nu sitter jag och klurar på ett litet musikquiz som vi tänkte köra och efter det ska jag köra ett lättare intervallpass.

Här finns en cateringfirma som har ett bra vegetariskt utbud.

19 Sep 2018