Snygg utan operation

Det kommer allt fler alternativ till skönhetsoperationer. Det är jag glad över. Det känns inte säkert att låta en söva ner en bara för att någon kirurg ska karva i en. Tänk om allt blir misslyckat? Istället för pigga ögon får man ögon utan ögonlock, eller får svårt att blunda. Eller med alldeles för strama kinder  så en inte kan le. Det har man sett; misslyckade operationer på några av våra svenska kändisar. Ingen nämnd, ingen glömd.

En ny metod med tunna trådar

Det senaste som jag har hört om är tunna, tunna trådar som läggs i huden. Trådarna läggs som ett rutmönster i ansiktet som gör att ansiktet lyfts. Det är inga tjocka trådar, utan tunna, tunna trådar som inte syns när de placeras i ansiktet, eller halsen, eller var de nu placeras. Det innebär att man inte sövs ned. Behandlingen tar mellan en halv, till en timme. Sedan är det bara att fortsätta som vanligt. Den närmaste veckan ska man ta det lugnt och låta huden återhämta sig. Man kan bli lite svullen i ansiktet och kanske få blåmärken på extra känslig hud. Metoden heter V Soft Lift, och det är en läkare som gör det. Materialet som trådarna är gjorda av heter polydioxanone, ett biokompatibelt och vävnadsvänligt material.

Framgångsrikt recept

När ens vänner gör skönhetsingrepp är det som att man själv blir sugen på att göra något som kan förbättra ens yttre. Och varför inte, om man har råd? Man går ju till frisören för att bli snyggare i håret, till en nagelsalong för att få snyggare naglar och så vidare. Vissa ägnar ju mycket tid åt att förbättra sitt utseende. Förut kunde man inte göra särskilt mycket, men det kan man nu. Att operera sig är ett så stort ingrepp, och risken är stor för att det inte blir bra, men kan man med små medel och små ingrepp förbättra sitt utseende, tycker jag att man ska ta den chansen. Efter några veckor ser man äntligen resultatet och jag har sett många förbättringar. Så pass många att jag också har blivit intresserad av att göra samma sak. Det tar inte lång tid att göra en behandling. Mellan en halv till en timme, tar det. Och en behandling håller i cirka två år. Sedan är det dags att göra en ny, så att det inte blir så mycket hud som hänger.

Man ska inte jojo-banta

De säger att det värsta man kan göra är att jojo-banta. Det är när man går ner som överbliven hud börjar lägga sig på halsen, hakan, kinderna och på magen, framför allt. Har man gått ner bör man ta bort överflödig hud, för att det inte ska hänga för mycket. Det är lättare att ta bort lite hud åt gången istället för mycket. Då måste man tyvärr operera. 

20 Dec 2017