Ska man utbilda sig till personlig tränare?

Nytt år med nya möjligheter! Så tänker jag varje nytt år. Det gör så att allting känns fräscht, och jag känner mig piggare, gladare och får mer energi. Vad kommer det nya året att innebära för dig och mig? Jag har börjat fundera på att gå en utbildning till personlig tränare. Jag har gått nu några månader och känt att det är ju synd att inte utnyttja det faktum att jag älskar min träning allt mer, och varför inte utnyttja min egen träning till att kunna ta betalt för att hjälpa andra med deras träning?

Som personlig tränare kan man sedan arbeta på så många olika sätt. Man kan arbetar på gym, och ge personlig träning till de som kommer till gymmet, man kan arbeta som personlig tränare på företag som erbjuder träning till sin personal, och man kan arbeta med kostrådgivning och ha eget företag.

Personlig tränare och entreprenör

Just att kunna förena entreprenörskap med jobbet som personlig tränare är något som jag funderar mycket på. Det är ingen dum idé att arbeta med eget företag och kunna ge tips och råd till alla som är intresserad av att kunna träna bättre, äta mer hälsosamt och göra en livsstilsförändring. Allt fler människor sitter ju stilla och arbetar, sitter stilla på sin fritid och äter fle slags mat. Inte så konstigt att alltfler går upp i vikt och stannar där.

Samtidigt får vi mer kunskap om hälsa

Samtidigt är det så att vi översköljs av information om hur vi BORDE äta, träna och röra på oss. Och det är de välutbildade som tar till sig informationen och kunskapen om detta. Samtidigt är det bland de lågutbildade som kunskapen inte går hem, och de rör på sig för lite, äter fel mat och har en kortare livslängd med sämre livskvalitet. Det är därför som jag känner för att bli personlig tränare. Ju fler som kan ta till sig kunskapen om träning, motion och hälsosam mat, desto fler kan leva längre och arbeta. Vi behöver fler personliga tränare, tror jag.

Utbildning på distans

Jag har upptäckt att man kan utbilda sig på distans. Då kan jag fortsätta jobba och gå min utbildning under fritiden. Det innebär att jag får göra ett tillfäligt stopp i alla andra saker som jag brukar göra på fritiden. Umgås med vänner får jag göra efter att jag har blivit färdig, men då kanske jag bara vill jobba, jobba, jobba? Vem vet? Men nu ska jag söka in till utbildnigen!

9 Jan 2020