Så ska en bra advokat vara

Behöver du hjälp av en advokat? Det finns gott om advokater, men alla är tyvärr inte bra. I texten som följer förklarar vi hur en bra advokat ska vara.

Det händer att man som privatperson hamnar i situationer då man kan behöva hjälp av en advokat. Det kan exempelvis vara vid olika typer av tvister eller om man är misstänkt för ett brott. Det kan vara svårt att själv veta hur en rättsprocess går till och vilka rättigheter man har.

Med en bra advokat vid sin sida går allt mycket bättre, och chanserna till ett bra avslut ökar. Den advokat man anlitar måste vara specialiserad på det som man behöver hjälp med. Gäller det en skilsmässa eller vårdnadstvist är det en familjerättsadvokat man ska kontakta. Är man misstänkt för ett brott ska advokaten vara specialiserad på brottmål.

Första mötet med advokaten ska inte kosta något

Bästa sättet att hitta en riktigt bra advokat i Stockholm är genom att fråga vänner och bekanta om tips. Man kan även kontakta advokatsamfundet för förslag. Väljer man att söka på nätet är det viktigt att man även undersöker om det finns några dåliga omdömen om byrån eller advokaten på de olika recensionssajter som finns.

Det första mötet med advokaten brukar vara kostnadsfritt, och man får då redogöra för vad man behöver hjälp med. Passa även på att ställa frågor om hur advokaten arbetar, och se också mötet lite som en anställningsintervju. Får du ett bra och pålitligt intryck av advokaten kan det vara rätt person för uppdraget.

20 Jul 2023