Resa till Kilimanjaro överraskade

Under en resa till Kilimanjaro är det nästan ett måste att bestiga Kilimanjaro. För den som inte är en van bergsbestigare finns en kortare rutt att välja.

Resan var en dröm som äntligen skulle bli verklighet. Anna skulle resa till Kilimanjaro. Ända sedan hon var liten hade hon drömt om det men alltid hade det kommit något emellan. Nu hade hon passerat femtio och fått en del besvär med kroppen. Men det skulle inte hindra henne, hon fick bara ta en lite kortare vandring upp på berget.

Det skulle visserligen bara bli till baslägret då hon fick acceptera att 15 timmars vandring om natten för den sista biten fick vara. De sex månaderna som var innan resan tränade hon både styrka och uthållighet för att klara vandringen. Hon hade dålig kondition då hon varit sjuk en hel del och behöver all träning hon kunde göra.

En resa till Kilimanjaro hon aldrig skulle glömma

Resan innehöll både avslappning och njutning efter bergsbestigningen. Men när hon kom hem var det berget hon mindes tydligast. De fyra timmarnas vandring hade gått betydligt lättare än hon förväntat sig. Av den anledningen blev hon övermodig och bestämde sig för att hon ville med till toppen.

Ett beslut hon ångrade många gånger under natten. Aldrig hade hon varit så trött. Orkade bara sätta ena foten framför den andra, inte tänka på timmarna som var kvar. Så plötsligt säger ledaren att de är framme. De slår sig ner precis när solen visar sig bortom horisonten. Hon kände något vått på kinden och hon insåg att det var tårar. Den stunden skulle hon aldrig glömma.

13 May 2023