Nu har jag skaffat partynaglar

Jag ska på fest i helgen. Jag har blivit bjuden på en fyrtio års fest av min kompis. Vi har varit vänner nu i nästan tio år. Vi fick barn samtidigt och umgicks väldigt mycket när barnen var små. Vi har följt varandra och sett barnen växa upp och bli stora. Nu är det dags för henne att fylla fyrtio. Det låter så mycket, men när man ser henne, ser hon inte ett dugg ut som att hon ska fylla fyrtio. Hon har inga rynkor, hennes hår är tjockt och lockigt. Hon har en kropp som en tjugoåring skulle bli avundsjuk på. Om det innebär att se ut som hon när man fyller fyrtio vill nog vem som helst bli medelålders.

Hon har planerat festen i flera månader. Vi har pratat om den lika länge, hon och jag. Hon har rådfrågat mig om hon ska bjuda in sina ex, men jag tycker att hon ska bjuda in dem. De är ju pappor till hennes två barn. Det kan bli roligt för hela familjen att få en riktig fest.

Jag har skaffat partystassen

Själv har jag panikköpt en klänning som jag knappt kommer i. Det är en riktig smal och tunn klänning  som man kan dansa sig svettig i. Till det ska jag ha högklackade skor. För en gångs skull har jag faktiskt gjort mina naglar. Jag har en granne som känner en nagelskultpör (som det heter när man jobbar med att skapa snygga naglar). Hon är jätteduktig på att lägga på riktigt snygga naglar. Jag vet för jag har sett min grannes vackra naglar när hon har varit hos den nagelskulptören; så bygga naglar, med glitter, Swarovski kristaller. Tydligen är den senaste trenden att måla hela fingrarna, inte bara nagellacket.

Jag har skaffat riktiga partynaglar

Först får man en behandling som innefattar allt med naglarna; de mjukar upp ens händer och så får man behandling för hela ens händer; nagelband och nariga händer blir mjuka och välvårdade. Sedan filar de naglarna och smörjer dem. Efter det får man välja vilka sorts naglar man vill ha; med lack, gelélack, foliering, dekorationer. Man kan få smala, spetsiga naglar, eller breda, med eller utan lack. När jag ska på fest vill jag ha riktiga festliga naglar, med massor med glitter; riktiga partynaglar. Känner man inte till en nagelskulptör, som min granne, kan man googla naglar Värmdö, om man bor där. Annars skriver man naglar och orten där man bor.

22 Mar 2018