När du önskar dig en rumpa som Kim Kardashian

Önskar du också att du hade en rumpa som Kim Kardashian? Du är inte alls ensam om det. Annars skulle inte rumpfabrikerna ha så mycket att göra. Och den sväller verkligen; skönhetsbranschen. Under förra året omsatte den flera miljarder kronor. Och det verkar inte som att något stoppar den för i år. Tvärtom. Vi har sett flera barriärer sprängas när det kommer till ingrepp i utseendet. Numera är ingen blygsam om att de har gjort skönhetsingrepp, framför allt inte de unga. Man ser många med putande läppar (som syns att de inte är naturliga) och stora, långa och täta ögonfransar. Vissa ser ut som karikatyrer av seriefigurer.

Träning kan ge vissa begränsade effekter

När det kommer till kroppsformen finns det vissa saker som man kan åtgärda. Vill man ha en plattare mage, kan man träna upp den, så att den blir både starkare och smalare. Vill man ha större biceps och triceps, kan man träna upp överarmarna, så att musklerna sväller. Vill man ha större lårmuskler kan man även träna upp dem. Däremot är det mycket svårt att träna upp rumpan så att den ser ut som Kim Kardashians. Den är ju stor – och står i princip rakt ut. Det går inte att träna den så mycket större, om man råkar har en liten rumpa. Tvärtom, ju mer du tränar den desto mindre blir den. Du bör i stället äta mycket, men då vet du ju inte om fettet sätter sig på höfterna, magen eller på brösten, men inte på rumpan.

Önskar du dig ett rumplyft?

Så ska du få en lika snygg rumpa som Kim Kardashian behöver du ett rumplyft. Man lägger sig helt enkelt på operationsbordet. Någon annan väg finns inte att gå. Då kan kirurgen forma rumpan precis som du önskar dig den. Då kan du dessutom passa på att avlägsna fett där du inte önskar dig den, och placera fettet i rumpan i stället. Har man då en ganska stor mage, kan man gott och väl hämta fettet från det oönskade stället på kroppen och placera det i rumpan så att den får sig ett riktigt rumplyft.

Man pratar om bodysculpting

Tekniken har kommit så pass långt att man alltmer pratar om en bodysculpting – en kroppsskulptering. Det innebär att en kirurg tar från det oönskade stället och lägger det på önskad plats i kroppen. Det är en del som önskar att magen försvann, och man kunde fylla brösten eller rumpan i stället. Fortsätt läsa mer om rumplyft här.

19 Dec 2018