Microblading & andra Skönhetshjälpmedel

Jag är mån om mitt yttre

Jag jobbar på ett gym och tränar mycket, vilket gör att jag är mån om mitt utseende. Både kroppsmässigt men även utseendemässigt. Jag har tidigare använt mig av fransförlängningar och diverse andra skönhetshjälpmedel för att alltid se fräsch ut och slippa lägga tid på sminkning och liknande. Det senaste som jag är lite intresserad av nu är att testa 3D-ögonbryn. Det kallas för microblading och då får man supersnygga ögonbryn till vardags utan att behöva fylla i brynen med ögonbrynspenna.

Microblading

När jag har läst på om microblading så känns det både tryggt och säkert. Självklart ska man alltid gå till någon som är utbildad så man har en garanti på att resultaten ska bli bra. Det går till så att de skär små snitt i huden och lägger sedan i färgpigment. Man får även bedövning innan så det ska knappt kännas något. Detta gör att du kan få mer skarpa linjer och även ta bort små oönskade “hål” i ögonbrynen där det är glesväxt eller inga brynstrån över huvud taget.

Det bästa med microblading är att det inte är som en riktig tatuering. Effekten försvinner efter cirka ett och ett halvt till två år. Så det är bra om man vill testa och se hur det känns och om man trivs i det. Jag personligen tror ju att jag kommer fortsätta att göra det. Jag tycker om att se fräsch ut och just därför tror jag att detta kan vara något för mig. Vill du veta mer? Kolla här.

Nagelförlängning

Något annat som jag brukar göra regelbundet är att göra nagelförstärkning och ibland förlängning. Mina egna naglar är ofta tunna och sköra och därför väljer jag regelbundet att göra de starkare. Jag tycker att välvårdade naglar ser feminint och fint ut och därför väljer jag att göra det. Det är dessutom kul att få testa nya färger och former på naglarna. En gång gjorde jag alldeles för långa förlängningar, det gick ju knappt att göra någonting normalt. Bara att skriva ett sms blev jobbigt för naglarna var i vägen. Så jag föredrar att nageln går ut strax ovanför fingerspetsen bara.

Ögonfransförlängning

Tidigare gjorde jag även ögonfransförlängningar, men detta var mest eftersom mina egna ögonfransar hade så dålig kvalité ett tag efter jag fött barn. Jag gjorde inga långa och förföriska fransar utan det var mer en naturlig look för att höja mitt självförtroende. Det finns både singel- och volymfransar men jag använde alltså singelfransar för att få tätare ögonfransar och lite längre än naturligt. Detta gjorde att jag slapp sminka mig varje morgon och mitt självförtroende steg.

12 Jul 2017