Kick-starta din nya livsstil

Idag har jag hört talas om en ny metod för träning. Man hör ju så mycket om nya trender och nygamla metoder om träning. Har man en stor kropp, till exempel ska man inte börja springa och jogga utomhus i första taget. För övrigt, även om man nu skulle vara smal och joggar och springer mycket, ska man inte springa för mycket, eftersom efter flera års löpning har du slitit ut fötter och knän.

Du kan få artros om du sliter för mycket på dina leder. Det som är viktigast när man tränar är ju variationen. Det är som med kosten. Du måste variera den helt enkelt. Löper du regelbundet, bör du cykla eller simma. Cykling och simning är de mest skonsamma träningsmetoderna du bara kan tänka dig. De flesta maskiner på våra gym har just därför cykel- och roddmaskiner för att inte slita ut lederna. Alla som vill bli snyggare, ha mindre rynkor, borde alltså börja träna. Vill du gå ner i vikt, och inte få för många rynkor, bör gå långsamt ner i vikt.

Var snäll mot dig själv

Vi har helt enkelt för lite tålamod för att se resultat. Det ska vara kvick-fix till allt. Det är sällan så kroppen fungerar. Och vill du se bra ut, bör du vara snäll mot den. Jag tror att den relativt nya metoden Bailine kan vara något för den som gärna vill kick-starta en utveckling mot mer och bättre träning, få fler kurvor och få igång blodcirkulation och muskelstimulering. Då använder man samma metoder som astronauter, sjömän (i u-båtar där det inte finns utrymme att använda sina muskler) och handikappade, använder för att få igång musklerna och få dem att arbeta. Man placerar elektroder, som ger små, små signaler på kroppen för att få igång blodcirkulationen och musklerna.

Men det stannar inte där, vilket i så fall skulle vara rena rama humbug. När man använder sig av metoden måste man även sätta igång en egen träning, och äta rätt. Vi sitter alltför mycket stilla på jobbet. När vi är lediga sitter vi stilla. Det är inte bra för hjärtat eller musklerna. Precis som med allt annat bör man variera sin arbetsställning.

Satsa på det som är långvarigt

Istället för att komma igång med träningen, opererar man sig. Det är ju bara en kortsiktig lösning. Har du avlägsnat fett, men fortsätter som förut, fortsätter kroppen producera fett, som tenderar att samlas på samma ställe och så måste du göra om hela behandlingen. Det som de flesta behöver, är egentligen en helt ny livsstil. Sådant är svårt att få till stånd på egen hand. Bestämmer man sig för Bailine metoden får du den uppbackning som du behöver, och får en rejäl kickstart på din nya livsstil.

23 Feb 2018