Idag håller jag tummarna för sambon!

Idag håller jag tummar och tår för min sambo som ska gå igenom en behandling på sina ben. Han har visserligen snygga ben, men har fått åderbråcksliknande synliga åder på sina ben. De syns inte särskilt mycket, om man inte kommer nära. Men det är bättre att åtgärda dem innan de blir så stora så att de syns så snart han går i shorts. Där det inte längre snyggt. Dessutom kan de göra on om man inte göra något för att bli av med åderbråck. Åderbråck är inte farligt, om det inte är så att man inte gör något åt dem – då kan de bli farliga.

Så ska han göra för att bli av med ådrorna på benen

Han ska gå till en klinik i Stockholm som ska ta bort ådrarna på hans ben. Det kostar inte så mycket, och han behöver inte bli sjukskriven. Det är det som är så bra med den här behandlingen av ådernät. Den kostar inte mycket och han behöver inte stanna hemma från jobbet. Det tar väl ett tag innan han kan börja träna igen. Även om han inte behöver bli sjuskriven kan han behöva ta det lugnt några dagar efter sin behandling.

Har börjat träna Bootcamp

Det känns så bra när jag kan ta ut en grupp på riktigt hård Bootcamp-träning i stan. Jag har mina medlemmar som verkligen gillar träning som tar ut en riktigt ordentligt. Alla får vara med, det är inte bara vältränade som ägnar sig åt Bootcamp, och är det någon som inte orkar med den hårda träningen, så får man hjälp av de andra. Det är det som är själva Bootcampen – att man samtidigt håller koll påvar de andra befinner sig och ser till att alla klarar av sina mål. Därför är träningen mer än bara av den egna kroppen.

Vi behöver tränas i att hjälpa varandra

Vi behöver mer av träning när man tränas i att hjälpa andra. Jag vet inte vad det är som gör att vi inte vågar hjälpa varandra. Det är de samhällen som man hjälper varandra som överlever. Och tvärtom – det är de samhällen som fostrar individer att bara tänka på sig själva som går under.

Lyssnade på några ungdomar häromdagen, som råkade gå bakom mig. Det var riktigt dystert när de sa att det är kört för oss människor. Det har redan gått åt h-e, sa de. När jag vände mig om för att kolla på dem, visade det sig att de var 17-18 högst. Då blev jag riktigt ledsen, jag var inte beredd på det där, som de sa.

27 Sep 2018