HLR-utbildning i Stockholm gav resultat

Plötsligt händer det! Helt utan förvarning ramlar någon ihop mitt framför ögonen. Då är det skönt att veta vad man ska göra. Därför är en HLR-utbildning i Stockholm ett steg i rätt riktning.

Det var en helt vanlig dag i matbutiken när det plötsligt hände. En av kunderna rasade ihop och blev liggande mellan två hyllrader. En av de andra kunderna såg händelsen och kallade på hjälp. Som tur var jobbade Anna den dagen. Snabbt kollade hon damen som hon anade hade råkat ut för ett hjärtstopp. Hon påbörjade första hjälpen samtidigt som hon sa till en av kollegorna att springa över till kommunhuset som låg mitt emot och hämta en hjärtstartare.

När kollegan kom tillbaka kopplades den till den drabbade personen. När ambulansen kom en liten stund senare hade personen kommit till sans och Anna fick ett bra jobbat från ambulanspersonalen.

Dags för HLR-utbildning i butiken i Stockholm

Chefen som började senare den dagen var imponerad och bjöd på fin fika i personalrummet. Han dryftade också med personalen om möjligheten till en HLR-utbildning. Något som alla genast var med på.

En månad senare kom ett företag till butiken och höll kursen på plats då de var så många. En intressant och lärorik dag skulle de alla vara överens om efteråt.

Chefen hade dessutom köpt in en hjärtstartare till butiken så att de alltid skulle vara beredda om något liknande hände igen. Det var viktigt att både personal och kunder kände sig trygga när de vistades i butiken, tyckte han.

23 Mar 2022