Hitta motivation för att börja träna

Alla har vi varit där, vi drömmer om en starkare kropp, bättre figur, bättre uthållighet. Det finns ingenting som är negativt med att vilja ha en starkare kropp och bättra på konditionen. För oss föräldrar är det jätteviktigt att orka leka med våra barn och med bristfällig sömn och dålig kost är det inte konstigt om orken sviktar.

Ett bra sätt att börja ta kontrollen över orken är att börja träna, äta rätt och få ordentligt med sömn. Om du tränar regelbundet kommer du troligtvis att börja känna dig piggare utan att bättra på sömntimmarna eftersom kroppen mår bättre.

Alla behöver olika motivation för att komma igång med träningen. Det är bra att ha både långsiktiga och kortsiktiga mål. Det viktigaste är att dina mål verkligen motiverar dig till att orka kämpa hela vägen. Det finns dagar då jag inte känner att jag har orken, även om viljan och motivationen finns där. Men jag vet vad mitt mål är och jag vill nå dit. Vägen är lång men jag ska lyckas. Det finns inget värre än att kämpa och sedan ge upp. Den enda som blir besviken är jag själv och det är det värsta. Det finns ingen att be om ursäkt till, för du ger dig själv bortförklaringar.

Skriv ner vad du vill åstadkomma. Visualisera målet. Ingenting är omöjligt. Det handlar om att aldrig vilja ge upp. Även om motivationen sviktar och du känner att det inte ger någonting, så jo det gör det! Kom ihåg att det är bara du som kan genomföra de förändringar du vill åstadkomma. Det kan vara så enkelt som att bli starkare i kroppen för att få mindre ont eller inte ont alls av vardagssysslor.

Min motivation kom när jag kände att jag inte kom någon vart längre med träningen, jag blev uttråkad. Jag är fit men jag vill ha nya mål för att fortsätta kämpa. Vi kan vara tillfreds, men vi ska aldrig nöja oss. Vi människor vill ha nya utmaningar, annars blir vi uttråkade. Det var precis där jag stod och nu står jag inför ett av mitt livs största utmaningar. Även fast det kommer vara jättetufft så vet jag att jag kommer klara det.

Alla har vi olika saker som motiverar oss, du behöver bara hitta din motivation. Kom ihåg att inga mål är för stora, det är bara dina ursäkter som kan bli det. Kom ihåg att sätta upp delmål och belöna dig själv under resans gång.

 

31 Mar 2017