Har prövat botox nu

Jag har tagit en paus, både från jobbet och min egen träning de senaste två veckorna. Jag har känt ett tag att kroppen behöver vila. Det är mest min kropp som har sagt ifrån, eftersom jag blev sjuk i influensa. Jag som aldrig brukar bli sjuk, fick så lov att sjukskriva mig i två veckor. Jag är inte riktigt tillbaka, eftersom jag har en envis hosta som inte vill lämna mig. Tydligen har det gått en influensa, med hög och envis feber, och eftersom jag har barn som går i skola, lyckas de ta hem influensaviruset. Först blev dottern sjuk, sedan lillebror och till sist jag och mannen.

Detta har jag druckit under influensan

Vi har legat hemma och inte orkat någonting. I två veckor har jag bara legat till sängs, men den här veckan är jag på benen, men kan inte jobba än, när jag får hostattacker så fort jag står upp. Hoppas ni andra mår bättre. Jag dricker en husmorskur som består av buljong med chilifrukter, citronsaft, pressad vitlök, färsk basilika, färsk oregano, rosmarin och färsk ingefära. Till sist häller jag i honung och dricker minst två gånger om dagen. 

Detta dricker jag varje dag

Annars brukar jag dricker en mixad dryck som består av 50-100 gram spenat, en apelsin, ett äpple, en stor bit ingefära och en banan. Jag mixar allt med 5 dl vatten och lite apelsinjuice. Det dricker jag varje morgon. Den ger en sådan vitaminkick. Den gör att vem som helst kommer att orka hålla igång hela dagen

Vi har testat olika metoder för ansiktslyft

Jag pratade med min väninna om olika ansiktslyft, både genom plastikoperation, ett ansiktslyft utan operation och vi har jämfört det med att prova botox, hon och jag. Vi har båda känt att det är dags att pröva lite olika metoder att få en slätare hy. Jag har en envis rynka i pannan. Själv är jag inte beredd att lägga mig på ett operationsbord, men min väninna har gjort det. Jag har däremot provat botox, och jag kan bara rekommendera det. När det kommer till ett begränsat område som rynkor i pannan, eller runt ögonen, då behöver man inte operera sig. Det är annat om man vill operera sin näsa, sin haka, eller kindben, då tror jag att man måste operera sig. Men små rynkor som man har här eller där i ansiktet, kräver ingen operation. 

Finns flera kliniker i Stockholm

Bor man i Stockholm finns det möjlighet att få en riktigt bra behandling med botox. Det kostar mycket mindre än en operation. Det tar inte lång tid, du kan till och med gå under lunchen och få en injektion. Sedan går du tillbaka till jobbet. Däremot avråds man från att träna efter en botoxspruta, att träna gör att man anstränger kroppen och alla ingrepp i kroppen gör att den blir upptagen av att återställa balansen. Då gäller det att låta kroppen ägna sig åt att reparera sig. Det är klart att om du har ett arbete där du anstränger kroppen mycket, så bör du ta den dagen ledigt, har du ett vanligt kontorsarbete, kan du däremot jobba samma dag.

Vad är botox?

Man får ett medel som injiceras med lokalbedövning i ansiktet. Det är ett medel som heter Botulinum Toxin A, som gör att musklerna slappnar av, som min rynka som jag har i pannan. Den slappnar av och påverkas inte av att jag till exempel höjer på ögonbrynen, eller rynkar pannan. På det sättet slätas den ut och får ”vila”. Många tror att det gör ont att få botox i ansiktet, men det gör det absolut inte. Och jag brukar vara rädd för sprutor. Så det kan jag absolut rekommendera. Det är inte farligt och ett väldigt litet ingrepp till ett bra pris, lätt och behändigt. En del säger att man måste förnya botoxen efter något år, men andra säger att man inte behöver det. Så det ska bli spännande att se ur länge den injektion som jag fick nu, håller i sig.

Ta hand om er därute, och drick en vitamindryck varje dag. Ni har ju fått ett bra recept nu!

16 Mar 2018