Förlovningsringar - vanliga frågor om förlovningen

Hur ska man egentligen tänka gällande förlovning och förlovningsringar? Betyder det något särskilt eller handlar det om en procedur som man kan behandla lite som man vill? Först och främst så ska vi säga att förlovningen idag inte alls har samma tyngd som förr.

Fram till 70-talet så innebar en förlovning också ett informellt löfte om en vigsel och ett äktenskap. Numera så kan man själv välja att byta förlovningsringar och nöja sig med det - eller gå vidare till altaret lite längre framåt i tiden. Man kan även välja att gifta sig direkt och hoppa över förlovningen. Kort sagt: du bestämmer själv över förlovningens betydelse för er.

Därmed inte sagt att det är något att ta lättvindigt på. Man bör alltid se en förlovning som någonting speciellt och något som verkligen har betydelse. Man byter inte förlovningsringar bara som ett infall: det ska finnas äkta kärlek med i bilden och en förhoppning om en framtid tillsammans. Med det sagt så tänkte vi gå igenom några vanliga frågor om förlovning och om förlovningsringar. Vi hoppas att svaren ger dig lite tips, råd och fakta.

Hur ska förlovningsringar se ut?

Det bestämmer ni själva. Klassiska förlovningsringar har ofta någon form av ädelsten, men många idag väljer släta ringar för att på ett bättre sätt exempelvis möta en aktiv livsstil. Genom det så slipper man ta på och av sig ringarna hela tiden.

Var hittar jag förlovningsringar?

En guldsmed eller en juvelerare är givetvis ett säkert kort, men numera så kan du även välja nätet. Fördelen med det senare är att du kommer att hitta mer prisvärda förlovningsringar. Var dock vaksam på vilken sida du beställer från: läs alltid omdömen innan! På nätet kan du definitivt hitta förlovningsringar till bra pris, och även ta del av ett väldigt stort urval.

Ska båda två bära förlovningsringar?

Traditionellt bär kvinnan förlovningsringen, men det finns otaliga exempel på där både man och kvinna bär sina ringar. Det bestämmer ni, kort sagt, själva.

28 Jun 2023