Flyttfirma Stockholm - allt i en och samma tjänst

Varför ska man anlita en flyttfirma i samband med en flytt? Den frågan ställs ofta av privatpersoner, men den upprepas sällan då flytten väl är genomförd. Vår poäng: det är jobbigt att flytta. Många tänker sig att det handlar om att bära lite möbler och att det handlar om en möjlighet att samla ihop några vänner som hjälp. Tror man det, ja, då är man ute på ganska djupt vatten.

En flytt är ett projekt som kräver planering. Du måste köpa flyttkartonger, du måste packa och du måste se till att hyra en flyttbil. Utöver detta så måste du även säga upp alla abonnemang, göra en flyttanmälan och exempelvis flytta dina försäkringar. Du ska även se till att du har tillräckligt med kompisar som kan hjälpa dig att bära då flyttdagen väl infaller. Då flytten sedan väl är genomförd så återstår också den krävande flyttstädning som är obligatorisk att utföra innan man lämnar över nycklarna.

Använd Rut-avdraget för en flyttfirma

Kort sagt: en flytt handlar om förberedelse och är någonting som sliter både mentalt och rent fysiskt. Av dessa skäl ska du definitivt överväga att anlita en flyttfirma. Dagens flyttföretag är mer kundorienterade än tidigare. Bor du i Stockholm och ska flytta så kan en flyttfirma hjälpa dig med i stort sett allt. Vilket konkret innebär att du får hjälp med att packa, med att bära, med att transportera och att du utöver detta även kan ta hjälp med den jobbiga flyttstädningen samt med exempelvis magasinering under viss tid.

Det handlar om tjänster som kan skräddarsys efter dina behov och där du dessutom kan använda ditt rut-avdrag. Numera så inkluderas även flytthjälp under denna frikostiga skatterabatt och detta gör naturligtvis skillnad. Tidigare har man enbart kunnat använda Rut-avdraget för flyttstädningen, men numera så kan du alltså välja en flyttfirma Stockholm som både sköter flytten och städningen efteråt - och dra av halva kostnaden för arbetet. Det belopp motsvarande Rut dras dessutom direkt på fakturan. Enkelt, smidigt och bekvämt!

Kontrollera och säkerställ kvalitet

Tilläggas bör dock följande detalj göras: alla flyttföretag är långt ifrån lika lösnings- och kundorienterade. Det finns en väldigt varierande kvalitet och stora skillnader i både pris och bemötande. Det du som kund måste göra är att se till att den flyttfirma du tänkt dig anlita har ett giltigt trafiktillstånd - om detta saknas så får man inte arbeta som flyttfirma. Utöver det så är exempelvis försäkringar bra att kontrollera. Likaså gäller kollektivavtal för de anställda - vilket många saknar och där man gärna anlitar folk svart. Det vill du definitivt inte bidra till. Erfarenhet är också det en viktigt fråga att söka svar på: hur länge har företaget funnits?

En annan nyckelfråga att ställa handlar om flyttföretaget är anslutet - och följer - riktlinjerna inom Bohag 2010. Det är en riktig kvalitetsstämpel som borgar för säkra, trygga och kvalitativa flyttar. Om någonting skulle hända - en trafikolycka, exempelvis- så är du som beställare säker på att skador blir ersatta.

10 Jan 2022