Få praktisk erfarenhet av halkkörning genom risktvåan

Att genomföra risktvåan är ett av de obligatoriska momenten för att få ta körkort. Genom din trafikskola får du tillgång till en halkbana i Stockholm där du kan öva och förbättra dina färdigheter.

För många är risktvåan den mest spännande delen av hela körkortsutbildningen då man får möjligheten att känna på hur det är att sladda på en halkig väg. Även om situationen förhoppningsvis inte uppstår i verkligheten, är det värdefullt att veta hur man ska reagera om den gör det.

Hantera kontrollförlusten med självförtroende

Om du aldrig har upplevt att förlora kontrollen över bilen kan det vara lätt att känna panik om det skulle hända. Oavsett hur mycket man har läst om rätt agerande i sådana situationer, är det den praktiska erfarenheten som gör att man kan hantera det. Genom din trafikskola kan du boka tid och kör halkbana i Stockholm för att få denna viktiga erfarenhet.

Lär dig köra säkert i alla förhållanden

Samma princip gäller egentligen för all bilkörning. Det räcker inte att bara läsa teori, man måste också öva praktiskt. Vid halkkörning är det särskilt viktigt att förhållandena är säkra, och därför finns det en halkbana i Gnesta som är avsedd för detta ändamål. Innan du börjar köra på banan får du även en teorilektion där ni går igenom körteknik.

Boka utbildningspaket för riskettan och risktvåan

När du anmäler dig till en trafikskola i centrala Stockholm kan du välja ett utbildningspaket som inkluderar både riskettan och risktvåan. Riskettan är en teoretisk utbildning om riskbeteende i trafiken, medan risktvåan fokuserar på halkkörning. Om du föredrar kan du också boka enstaka lektioner, men kom ihåg att båda riskutbildningarna måste genomföras för att få möjlighet att göra uppkörningen och ta körkort.

23 Aug 2023