En säker lekplatsutrustning

För att undvika olyckor, och skapa en glädjefylld yta, så är det klokt att satsa på en robust och säker lekplatsutrustning som även är korrekt monterad.

Gungor med trasiga kedjor. Rutschkana som har vassa kanter och flagnad färg. Sandlåda som ofta används som toalett för alla områdets katter. Ytor som är ojämna och steniga. Detta är tyvärr inte ovanligt att se vid besök på någon av landets alla lekplatser. Trots att alla dessa bekymmer, och flera, kan innebära en farlig och tråkig miljö för besökande barn.

Men som tur är så är dessa farliga och tråkiga lekplatser mer och mer ovanliga. För idag satsar kommuner, städer, bostadsrättsföreningar, fastighetsägare och andra, allt oftare på en säker och robust lekplatsutrustning. En lekplatsutrustning som skapats för att hålla länge och för att vara trygg att leka med för barn i alla åldrar.

Lekplatsutrustning efter egen smak

Trots att de flesta lekplatser har ungefär samma lekplatsutrustning så finns det ganska mycket att välja bland. Förutom de mer traditionella inredningsdetaljerna som gungor och sandlåda, finns det idag ett brett spektrum som kan passa för barn i olika åldrar.

Det kan vara studsmattor, klätterväggar och snurrande plattor. Och det går att välja själv vilken utrustning du önskar, beroende på hur mycket du får plats med och vilken inriktning som du önskar dig. Den lekplatsutrustning som du väljer, från exempelvis lekplatsutrustning.com, kan även ha att göra med området som den finns i. Och i vissa fall kan du även välja vilka färger som du vill ha på utrustningen.

27 Jul 2023