Dags för bröllop!

Finns det någonting som är härligare än att träffa alla sina vänner, släkt och bekanta på en fest där man firar kärleken i dess renaste form? Bröllop, så klart. Våra bästa vänner ska äntligen, efter många år tillsammans, gifta sig och vi har fått det ärofyllda uppdraget i att vara Toastmasters. Bröllopet ska äga rum i september och vi har redan börjat fila på talen, skickat ut alla inbjudningar och i övrigt börjat hjälpa brudparet med alla förberedelser - vilken mat ska väljas, vilken catering, vilken underhållning och så vidare.

De har valt en speciell klädkod. Det tycker jag är bra så det signalerar, så att säga, the real deal. Jag vet att många inte alls håller med mig i detta och tycker att man ska få komma som man är. Det kan man väl göra på andra fester och alla andra dagar?

Är det bröllop så ska man vara så fin som det bara är möjligt. Att som kvinna ta på sig den finaste klänningen man äger, fixa håret hos en frisör och lägga en professionell make-up är ju underbart. Att som man ta på sig en smoking och lackskor och få känna sig lite som James Bond för en kväll: vilken känsla.

Det adderar det lilla extra till bröllopet och det gör att en allvar infinner sig. Min erfarenhet är att fester med klädkod tenderar att bli mer seriösa än andra. Det kan lätt bli rena fylleslag när så många personer samlas - genom en vårdad klädsel håller man ofta nivån högre. Det kan jag förövrigt ångra från vårt eget bröllop. Vi lät gästerna komma som de ville och det blev i retrospektiv mer av en vanlig fest.

Hyra smoking i Stockholm - perfekt lösning

En sak som blir lite konstigt när man sätter klädkod i inbjudan är att man i och med det förväntar sig att gästerna ska investera i kläder. Det var den stora anledningen till varför vårt eget bröllop fick en mer laid-back atmosfär. Det handlar dessutom om kläder som sällan används. I synnerhet för män. Hur ofta används en smoking?

Glädjande var därför insikten att man idag kan hyra smoking i Stockholm och därigenom slippa ta investeringen som krävs. Att hyra smoking i Stockholm innebär dessutom inte att man lånar ett plagg som inte sitter bra på kroppen - nej, den läggs in, eller ut, beroende på hur man ser ut och den kommer därigenom också att sitta perfekt. Till detta så inkluderas även lackskor.

Det kommer naturligtvis ändå att tillkomma en kostnad. Det är inte gratis att hyra smoking i Stockholm, men detta löste brudparet genom att betala en del av hyran själva. Vilket konkret innebär att varje man som besöker skräddaren bara betalar någon hundralapp för att hyra smoking. Det enda som krävs är att man visar upp brudparets namn och avsätter någon timme för utprovningen av den smoking som ska hyras.

Fläckar och sådant? Visst finns det en risk i att någon spiller - som på alla fester. Men, så länge det går bort i kemtvätten så medför det ingen extra kostnad. Åh, jag önskar att den här tjänsten fanns när vi gifte oss. Vi kanske ska passa på att förnya löftena? Jag vill också ha ett bröllop med smoking och aftonklänningar!

4 Sep 2021