Däckhotell för perfekt förvaring

Varje år, samma sak när det är dags för däckbyte. Det är ett riktigt smutsgöra. Dessutom ska man ha en hållbar förvaring. Bättre att lämna dem på däckhotell.

Det hade varit riktigt skräpväder i över en vecka när det var dags för Niklas att byta däck, något som han gjort ända sedan han fick körkort för vad som kändes som hundra år sedan. Trots att sverige har många soldagar verkade det alltid vara blött och eländigt när det var dags.

Däcken plockades fram och när han tog av dem insåg Niklas att han glömt tvätta däcken, vilket inte gjorde saken bättre. Han visste att de torkade ut om man inte skötte dem. Återigen for tankarna till däckfirman i stan som hade däckhotell. Nu önskade han att han lämnat över jobbet till dem.

Däckhotell blir framtidens melodi

Han pustade ut när jobbet var klart. Tittade på sina kläder och gick sedan in för att slänga allt direkt i tvätten. Frun Lisa skulle rosenrasande om hon hittade dem någon annanstans.

När han hade satt på de nya däcken och var på väg att lägga in de gamla i garagen stannade han till ett ögonblick och funderade. Sedan lade han dem i bilen. Efter duschen skulle han åka ner till däckhotellet och lämna dem där. Då fick de tvätta dem och se över dem innan det var dags att sätta på dem igen.

“Jag kan inte begripa att jag inte gjort det förut”, tänkte han när han lämnat däcken. Så himla smidigt! Dessutom kostade det nästan ingenting.

16 Apr 2022