Bra och prisvärt hundfoder för bästa vännen

Att välja rätt hundfoder är inte alltid lätt, särskilt som utbudet av olika sorters hundmat är enormt. Men hur vet du som hundägare vad som är ett bra, prisvärt hundfoder för just din hund?

Att välja rätt hundfoder till sin hund är inte alltid lätt då både utbudet är stort och priserna varierar. Naturligtvis vill man ha ett bra hundfoder till sin bästa vän men hur vet man egentligen vad som är bra? Det finns hundfoder för olika raser, vikter, åldrar, långhåriga hundar, aktiva hundar och mycket mer. Men hundmat finns även som torrfoder, blötmat och färskfoder. Vanligast är torrfoder men har man en hund som har dåliga tänder och svårt att tugga passar blötfoder bäst. Blötfoder kan också vara bra att ge till alla hundar då det är riktigt varmt eftersom maten innehåller mycket vätska.

Så väljer man rätt hundfoder

För pigga och friska hundar passar torrfoder bra eftersom det ger ett bra motstånd för tänderna. För hundvalpar och hundar som tycker att det är jobbigt att tugga kan man också blöta upp torrfodret i lite vatten. När man väljer hundfoder brukar man utgå från hur aktiv hunden är och hur gammal den är, men också om den har några allergier. Tycker man att det är svårt att välja hundfoder eller vill försäkra sig om att det blir rätt kan man fråga hundens veterinär. Priserna på hundfoder kan variera en hel del men det går att hitta prisvärt hundfoder både i fysiska butiker och på nätet.

19 Aug 2021