Att prova coolscupting

Jag har bestämt mig för coolsculpting. Om det är någon som inte vet vad det är, kan man enkelt förklara det som ett säkert sätt att få bort fett på kroppen. Man fryser den delen av kroppen som man vill ska bli fri från fett; det är därför man kallar det för coolsculpting. Det kan bara användas om man, som jag har fett på bara en del av kroppen, på magen. Det går inte att gå ner i vikt med denna metod. Det måste man göra på annat sätt om det är det man önskar, men har man en ”mamma-mage” som man vill bli av med, då är coolsculpting den metod man kan använda sig av, om man inte vill lägga sig på operationsbordet. Hittills har jag inte velat göra det, men vem vet vad som händer i framtiden?

Så går coolsculpting till

Jag var på en salong som arbetar med detta och vi planerade för hur de skulle gå till väga och var de ska frysa ned fettcellerna i min kropp. De lade sedan på en gel med lokalbedövning så att jag inte skulle känna så stort obehag, är lite känslig för sådant(!). Sedan hade de en tratt-liknande maskin, som sög in hud där man ville bli av med fettet. Jag kände en iskyla, som sedan släppte när de tog bort tratten. Efter att de gjort det på hela den yta som jag ville få bort fettet på, kunde jag gå tillbaka till jobbet. Resten av den dagen lät jag bli att träna och anstränga kroppen. Jag tog det lugnare än vanligt. Jag lät kroppen vila ordentligt för att det inte skulle ge några bieffekter eller ett sämre resultat.

Är effektiv metod

Det tar flera månader innan man ser resultatet. Man måste låta kroppen återhämta sig ordentligt. Det tar helt enkelt tid innan effekterna börjar synas, men väntan är värt det. Fettdepåerna går verkligen bort. Jag som har haft en "mamma-mage" tycker att det har varit värt besäret och pengarna, det kostar cirka 10.000 kronor för en behandling. Har man haft svårt att träna bort "mamma-magen" är detta det mest effektiva sättet att bli av med extra kilon som gärna lägger sig kring magen. För många kvinnor är det stressen som lägger sig som en ring kring midjan. Då kan det vara skönt med en behandling som tar bort fettet för att sedan kunna komma igång med träningen. Blir man smalare kring midjan är det sedan lättare att arbeta fram magrutor på magen. Vem vill inte hellre ha magrutor än fett på magen?

13 Apr 2018