Att installera solceller i BRF

Allt fler inser att man måste se över kostnader och former för sin energiförsörjning. Att låta installera solceller i en BRF är ett steg i rätt riktning.

Ingen fastighetsägare eller faktiskt ingen person alls kan ha undgått att notera kostnadsökningarna. När tiderna blivit sämre har elpriserna rusat uppåt och allt fler ser oacceptabla kostnader. Det finns flera sätt att hantera situationen men att sticka huvudet i jorden är inte att rekommendera. Konkreta åtgärder som sänker kostnaderna är nödvändiga för de flesta.

Under senare år har intresset för solceller ökat stort. Energiformen är statligt subventionerad och relativt enkel att installera. Då teknik och material förbättrats får man numer ut betydligt mer i effekt än man tidigare kunnat. Det tar inte heller någon plats som idag nyttjas till annat. Solceller till er bostadsrättsförening är ett bra sätt att förbättra ekonomin.

Satsa på solceller till BRF för framtiden

Hur går man tillväga? Intresset för solceller är stort och man börjar lämpligen med att leta på en seriös och kunnig firma som kan komma över och göra en bedömning av situationen. BRF har oftast minst en tre-fyra tak som fungerar bra för att montera solpaneler på. En kompetent och erfaren firma kan göra en bedömning av situationen och därefter ge en offert.

Installation och service? Givetvis något som behöver skötas av folk med erfarenhet och rätt kompetens. I allmänhet monteras solceller på hustak och det krävs speciella säkerhetsåtgärder för att utföra arbetet på rätt sätt. När arbetet är avklarat har ni inte bara miljövänlig, billig och säker el. Man får också en helt annan överblick över förbrukningen.

15 Jul 2023