Är hårborttagning med laser något för dig kanske?

Alla har vi hår på kroppen och i en perfekt värld så skulle detta vara en klassisk icke-fråga. Vem bryr sig egentligen om att du har hår under armarna, att det finns hår kring din bikinilinje, att dina ben är håriga, att du har mycket hår - som man - på ryggen, på rumpan eller på bröstet? Det finns där av en anledning och det rä så du ser ut. Så skulle man resonera - men i vår tid så är tongångarna lite annorlunda.

Att hår är en del av hur vi ser ut innebär inte att vi vill visa upp det. Nej, det är snarare tvärtom. Vi vill inte alls visa hår; vi rakar benen, vi vaxar bikinilinjen, vi noppar ögonbryn och ytan ovanför läppen och vi skäms om någon skulle se hår det där inte borde finnas. Allt detta dessutom förgäves. Håret försvinner för stunden, men kommer tillbaka nästan omgående igen. En evig cirkel där man tar bort hår och där detta återvänder - något som dessutom kostar pengar. Vare sig rakhyvlar eller vax är gratis.

Det finns dock en metod som kan komma väl till pass då det handlar om att bli av med generande hårväxt och denna har jag själv provat och innebär att man använder sig av laser. Hårborttagning med laser är en relativt ny metod där man använder sig av röda ljusblixtar och genom dessa bränner håret direkt i hårsäcken; något som gör att det inte växer ut igen. Resultatet blir alltså permanent och då en behandling dessutom sker utan smärta - vissa stick tyckte jag förvisso kunde kännas - så är det också en metod som jag verkligen kan rekommendera.

Den passar dock inte alla. En bedömning görs alltid individuellt och utifrån varje persons förutsättningar. Rent generellt så kan man säga att personer med mörkare pigment och personer med många tatueringar inte är bra kandidater då det kommer till hårborttagning med laser.

Hårborttagning med laser i Stockholm

Skulle du känna att denna metod är för dig - ja, då finns det några saker som är viktiga att veta. Vi tar dessa i punkter så blir det hela lite enklare att följa:

  • I Stockholm finns det väldigt många kliniker som erbjuder hårborttagning med laser. Vi skulle först och främst rekommendera en klinik med gott rykte och som kan visa upp en diger lista av nöjda patienter. Dels så skulle vi även rekommendera att behandlingen utförs med något som kallas IPL-Laser. Detta då den metoden både är effektiv och skonsam.
  • Fler behandlingar krävs. det krävs mellan 3-7 behandlingar innan ett tillfredsställande resultat är uppnått. Betänk även att det krävs en vila mellan varje behandling. Denna kan - beroende på hur din kropp svarar - pendla mellan 4-10 veckor. Hårborttagning med laser är ingen quick fix.
  • Det kan ömma efteråt. Rodnader kan också synas. Båda dessa bieffekter avhjälps med kyla i form av exempelvis en ispåse.

Läs mer på http://www.hårborttagninglaserstockholm.se/.

5 Dec 2017